Murayama-Grom

Seijiro Murayama - tolkala

Tomaž Grom - kontrabas

Seijiro Murayama je eksperimentalni glasbenik, skladatelj ter improvizator na tolkalih. Zadnjih deset let živi v Parizu. Uvršča se v drugo generacijo ustvarjalcev eksperimentalne in improvizirane glasbe. Na svojem področju je zelo cenjen. Sodeluje v številnih zasedbah z različnimi priznanimi glasbeniki, skladatelji, umetniki zvoka in tudi s plesalci, slikarji, filozofi ter videoumetniki. Vodi tudi delavnice o improvizirani glasbi.

Tomaž Grom se v zadnjem času posveča predvsem raziskovanju razširjenih tehnik igranja kontrabasa v kombinaciji z elektroniko in krmari med svobodno improviziranimi in vnaprej določenimi strukturami. Kot improvizator je nastopal z glasbeniki kot so: Tao G. Vrhovec Sambolec, Will Guthrie, Gilles Aubry, Nicolas Field, Sebi Tramontana, Zlatko Kaučič, Sabine Vogel, Jean Phillipe Gross, Marjan Stanić, Ignaz Schick, Michele Spanghero, Ugo Boscain, Pascal Battus, Jean-Luc Guionnet, Christine Sehnaoui, Jonas Kocher, Michel Doneda…

Tomaž Grom in Seijiro Murayama sta v produkciji Zavoda Sploh in koprodukciji z založbo L`innomable izdala zgoščenko z naslovom NEPRETRGANOST.


KLIKNI ZA KRITIKE

VIDEO IZSEK IZ KONCERTA V TOPOLOVEM julija 2010


seijiro murayama tomaz grom
seijiro murayama tomaz grom