Zavod Sploh
Confine apertoNapovednikArhivKritikaFotografija

Confine aperto

Confine aperto predstavlja nezamejen nabor glasbenih izrazov. Sooča raznovrstne prakse improvizacijskega in eksperimentalnega značaja. Aktualnost in izvirnost v rokovanju z glasbeno materijo vključuje raziskave v razumevanju zvoka, vprašanja glasbene komunikacije, odpiranje tehnoloških potencialov. Tvegane in pogosto nepreverjene kombinacije zagotavljajo živost, naključnost, nepredvidljivost in odprtost.

Med leti 2005 in 2018 je cikel kuriral Tomaž Grom
V obdobju 2018–2021 Confine aperto kurira László Juhász.

Seznam Confine aperto

23.4.2019

Confine aperto: Gnigler, Voglsinger / Kepl, Derrick

Confine aperto – 23. 4. ob 21h – Galerija ŠKUC, Ljubljana


- Jakob Gnigler Jakob Gnigler – trobenta
- Stefan Voglsinger – trobenta

- Irene Kepl – violina
- Reuben Derrick – klarinet, saksofon

Jakob Gnigler (1989) je študiral jazz saksofon, kompozicijo in teorijo na zasebni univerzi Anton Bruckner v Linzu. Na Dunaju, kjer sedaj živi, je eden najaktivnejših mlajših saksofonistov na tamkajšnji impro-sceni. Kot skladatelj večinoma komponira za svojo skupino Gnigler, ki je bila decembra 2015 nagrajena z nagrado avstrijskih bank: Bawag P.S.K Next Generation Jazz. Intenzivno raziskuje interakcijo med improvizacijo in kompozicijo. Igra tudi z ansamblom Pneuma, P: y: g in z mnogimi drugimi avstrijskimi glasbeniki_cami. http://jakobgnigler.com/

Stefan Voglsinger (1986) je improvizator in performer, ki deluje na Dunaju. Na Kubi je študiral bobne, pedagogiko glasbe in gibanja ter zvok za filme. Voglsinger se posveča interdisciplinarnim eksperimentom, dela z zvokom in sliko, ustvarja predstave in avdiovizualne instalacije, ki vključujejo diy elektronska vezja.

Irene Kepl (1982), avstrijska violinistka in skladateljica, je obiskovala študij klasične violine in jazza v Linzu, sedaj živi in deluje na Dunaju. Še zlasti se posveča sodobni komponirani in svobodni improvizirani glasbi. Potem ko je leta 2012 v Celovcu osvojila drugo mesto na tekmovanju za nagrado Gustava Mahlerja, je postala prepoznavna na nacionalni ravni.
http://irenekepl.at

Reuben Derrick (1979) je odraščal v Christchurchu na Novi Zelandiji, kjer deluje kot klarinetist, saksofonist, improvizator, zvočni umetnik in skladatelj.
Aktiven je v novozelandskih in avstralskih raziskovalnih glasbenih skupnostih. V njegovem opusu najdemo tudi skladbe za jazz orkestre, manjše ansamble, improvizacijske skupine. Njegova elektroakustična dela se osredotočajo na okoljski zvok. Derrick sodeluje tudi z umetniki drugih kulturnih tradicij in disciplin, vključno s plesalci, slikarji, pesniki, kiparji in filmskimi ustvarjalci.
http://soundcloud.com/reubenderrick

Kritika

pokaži vse

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni