Zavod Sploh
NeformaNapovednikArhivKritikaFotografija

Neforma

Neforma, serija glasbeno-performativnih improvizacij, je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri. 
Tematski sklopi, ki se bodo izmenično pojavljali v prihodnjem štiriletnem obdobju, so:

Dialogi
Ponovno v živo – rekonstrukcija
Nova srečanja
Element presenečenja.

Od leta 2010 do leta 2014 sta jo kurirala Špela Trošt in Tomaž Grom. Med leti  2015 in 2018 Katja Legin in Jošt Drašler. Leta 2019 Kaja Lorenci in Jošt Drašler.
Od leta 2020 je Neforma del platforme Neodvisni.

Neforma_Beleženje

Seznam Neform

23.8.2019

Neforma - Aleksova, Puntar - Bazen, Vrhnika

Neforma ob 20h na vrhniškem bazenu

Neforma
Kristina Aleksova - ples
Ina Puntar - glas(ba)

Na tokratni ediciji Neforme se bosta predstavili dve mladi ustvarjalki s področja glasbe in plesa, ki bosta skušali v improvizirano performativnem kontekstu "izkoriščati" akustično - prostorske karakteristike vrhniškega bazena. Ker serialka po dolgem času gostuje izven odra Španskih borcev, nam dialog med nastopajočima kot na dlani ponuja cel kup vprašanj. Kako sprememba prostora vpliva na improvizacijo? Kako sprememba produkcijskih pogojev vpliva na rezultat in kvaliteto dela? ... Vabljeni!

Neforma, serija glasbeno-plesnih improvizacij Zavoda Sploh, je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri.

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni