Zavod Sploh
NeformaNapovednikArhivKritikaFotografija

Neforma

Neforma, serija glasbeno-performativnih improvizacij, je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri. 
Tematski sklopi, ki se bodo izmenično pojavljali v prihodnjem štiriletnem obdobju, so:

Dialogi
Ponovno v živo – rekonstrukcija
Nova srečanja
Element presenečenja.

Od leta 2010 do leta 2014 sta jo kurirala Špela Trošt in Tomaž Grom. Med leti  2015 in 2018 Katja Legin in Jošt Drašler. Leta 2019 Kaja Lorenci in Jošt Drašler.
Od leta 2020 je Neforma del platforme Neodvisni.

Neforma_Beleženje

Seznam Neform

6.9.2020

Neforma - Parl

Nedelja, 6. september ob 20h, Španski borci

V sklopu tokratne Neforme se bodo domačim glasbenikom pridružili udeleženci letošnje edicije mednarodnega projekta PARL (Performance Art Research Ljubljana) za raziskave sodobnih scenskih umetnosti, ki poteka med 30. avgustom in 9. septembrom na različnih lokacijah po Ljubljani. Letošnji izbranci PARLa so ameriška performerka Gina Bonati, nemška koreografinja in vokalistka Jule Flierl, angleški gledališki ustvarjalec Tom Bailey, italijanska gledališka skupina mladih raziskovalcev in znanstvenih komunikatorjev Topi da laboratorio ter slovenski igralec in performer Vito Weis. Na odru se jim bodo pridružili domači glasbeniki, bobnar Marjan Stanić, kontrabasist Tomaž Grom, saksofonist Andrej Fon in vokalistka Irena Z. Tomažin.

http://www.sploh.si/si/uprizoritve/uprizoritveni-cikli/neforma

https://www.parl.si/

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni