Zavod Sploh
Confine apertoUpcomingArchiveCriticsPhotography

Confine aperto

Confine aperto represents an open set of musical expressions that confront various practices through an improvisational and experimental character. The actuality and originality of handling music matter includes the research of understanding sounds, issues linked to music communication and opening technological potentials. Risky and often unverified combinations guarantee liveliness, coincidences, unpredictability and openness.

Open Call 2020 is closed.
75 applications came from Slovenia and abroad. 30 musicians were selected by curator.

Between 2005 and 2018 Confine aperto was curated by Tomaž Grom.
Between 2018 and 2020 Confine aperto was curated by László Juhász.

List of all past Confine aperto concerts

23.4.2019

Confine aperto: Gnigler, Voglsinger / Kepl, Derrick

Confine aperto – 23. 4. ob 21h – Galerija ŠKUC, Ljubljana


- Jakob Gnigler Jakob Gnigler – trobenta
- Stefan Voglsinger – trobenta

- Irene Kepl – violina
- Reuben Derrick – klarinet, saksofon

Jakob Gnigler (1989) je študiral jazz saksofon, kompozicijo in teorijo na zasebni univerzi Anton Bruckner v Linzu. Na Dunaju, kjer sedaj živi, je eden najaktivnejših mlajših saksofonistov na tamkajšnji impro-sceni. Kot skladatelj večinoma komponira za svojo skupino Gnigler, ki je bila decembra 2015 nagrajena z nagrado avstrijskih bank: Bawag P.S.K Next Generation Jazz. Intenzivno raziskuje interakcijo med improvizacijo in kompozicijo. Igra tudi z ansamblom Pneuma, P: y: g in z mnogimi drugimi avstrijskimi glasbeniki_cami. http://jakobgnigler.com/

Stefan Voglsinger (1986) je improvizator in performer, ki deluje na Dunaju. Na Kubi je študiral bobne, pedagogiko glasbe in gibanja ter zvok za filme. Voglsinger se posveča interdisciplinarnim eksperimentom, dela z zvokom in sliko, ustvarja predstave in avdiovizualne instalacije, ki vključujejo diy elektronska vezja.

Irene Kepl (1982), avstrijska violinistka in skladateljica, je obiskovala študij klasične violine in jazza v Linzu, sedaj živi in deluje na Dunaju. Še zlasti se posveča sodobni komponirani in svobodni improvizirani glasbi. Potem ko je leta 2012 v Celovcu osvojila drugo mesto na tekmovanju za nagrado Gustava Mahlerja, je postala prepoznavna na nacionalni ravni.
http://irenekepl.at

Reuben Derrick (1979) je odraščal v Christchurchu na Novi Zelandiji, kjer deluje kot klarinetist, saksofonist, improvizator, zvočni umetnik in skladatelj.
Aktiven je v novozelandskih in avstralskih raziskovalnih glasbenih skupnostih. V njegovem opusu najdemo tudi skladbe za jazz orkestre, manjše ansamble, improvizacijske skupine. Njegova elektroakustična dela se osredotočajo na okoljski zvok. Derrick sodeluje tudi z umetniki drugih kulturnih tradicij in disciplin, vključno s plesalci, slikarji, pesniki, kiparji in filmskimi ustvarjalci.
http://soundcloud.com/reubenderrick

Critics

pokaži vse

Follow us
and stay informed