Zavod Sploh
Confine apertoUpcomingArchiveCriticsPhotography

Confine aperto

Confine aperto represents an open set of musical expressions that confront various practices through an improvisational and experimental character. The actuality and originality of handling music matter includes the research of understanding sounds, issues linked to music communication and opening technological potentials. Risky and often unverified combinations guarantee liveliness, coincidences, unpredictability and openness.

Open Call 2020 is closed.
75 applications came from Slovenia and abroad. 30 musicians were selected by curator.

Between 2005 and 2018 Confine aperto was curated by Tomaž Grom.
Between 2018 and 2020 Confine aperto was curated by László Juhász.

List of all past Confine aperto concerts

17.10.2019

Confine aperto: Baltschun, Majkowski, Bajc, Ipavec, Kušar

Confine aperto

Četrtek, 17. 10. 2019, ob 21.00 - Galerija ŠKUC, Ljubljana

1. Boris Baltschun / Mike Majkowski
2. Matjaž Bajc / Žiga Ipavec / Urban Kušar


Baltschun / Majkowski (D-AUS)
· Boris Baltschun - electronics
· Mike Majkowski - double bass

Boris Baltschun, po formalni izobrazbi skladatelj in pianist, je interdisciplinarni umetnik, ki ustvarja instalacije, radijska dela in performanse. Svoje delo predstavlja tudi na solističnih nastopih, na katerih uporablja računalnik, analogne sintetizatorje in orgle. Je član kolektiva The Pitch in štiriindvajsetčlanske zasedbe Splitter Orchester. / ohnetitel.org

Mike Majkowski je kontrabasist in skladatelj, rojen v Sydneyu v Avstraliji. Trenutno živi v Berlinu. Dejaven je na področju improvizirane, komponirane in raziskovalne glasbe. Ukvarja se s spektralnimi lastnostmi resonance kontrabasa in z odnosom med telesnostjo in zvočnostjo, z namenom da ustvari občutek mirovanja. / sites.google.com/site/mikemajkowski

Bajc / Ipavec / Kušar (SLO)
· Matjaž Bajc - double bass
· Žiga Ipavec - drums
· Urban Kušar - drums

Matjaž Bajc je izjemno aktiven predstavnik mlade generacije slovenskih glasbenikov. Glasbeno pot je začel kot saksofonist nato je z vstopom v pihalni orkester zamenjal saksofon s tenorsko tubo. Pri 13. letih se je prvič seznanil z bas kitaro in začel šolanje v Kaučičevi kreativni šoli imenovani Kombo B - Zvočni Izviri. V času šolanja je soustanovil priljubljeno jazz-punk skupino Koromač. Med študijem v Kavčičevi šoli je spoznal kontrabasista Jošt Drašlerja, ki ga je navdušil nad kontrabasom in od takrat je kontrabas njegov primarni inštrument. Študij kontrabasa je nadaljeval v Trstu pri profesorju Giovanniju Maierju.

Žiga Ipavec, rojen tam nekje v 90-ih se z glasbo spoznava že od svojega otroštva, leta 2010 pa je svoj čas usmeril v študij bobnov. Obiskoval in zaključil je tolkalsko šolo Zlatka Kaučiča ter dopolnjeval svoje znanje na raznih delavnicah mojstrov improvizirane glasbe - Phil Minton, Michael Moore, Tristan Honsinger, Joëlle Léandre, Han Bennink, Gerry Hemingway... V glasbi se posveča improvizaciji znotra ustaljenih idiomov prav tako pa izven teh.

Urban Kušar je samozaposleni v kulturi kot instrumentalist. Glasbeno šolo je začel obiskovati pri osmih letih, kasneje se je izpopolnjeval pri sokrajanu bobnarju Marku Lasiču in po petih letih zaključil bobnarsko šolo Zlatka Kaučiča. V tem času je koncertiral in posnel 2 zgoščenki s Kombom B - Zvočni Izviri. Vsa ta leta je igral bobne v zasedbi Koromač s katero je prav tako posnel 2 zgoščenki. Leta 2016 je ustanovil skupino Nesesari Kakalulu, s katero je veliko nastopal in posnel ploščo.

Critics

pokaži vse

Follow us
and stay informed