Zavod Sploh
NeformaUpcomingArchiveCriticsPhotography

Neforma

Neforma is a series of music and dance improvisations that study the process and welcome mistakes, mishaps, stage disasters, as it is aware that these provide the best study examples.

The thematic modules that will appear over the next four year period are:
Dialogues
Live Once Again – Reconstruction
New Encounters
Element of Surprise

20102014 the series was curated by Špela Trošt and Tomaž Grom.
20152018 the series was curated by Katja Legin and Jošt Drašler.
Since 2019 the series is curated by Kaja Lorenci and Jošt Drašler.

Since 2020, Neforma has been part of the portal Neodvisni.

12.4.2019

Neforma: Jan Rozman in Luka Ropret

Neforma, 12.4. ob 20h v Španskih borcih

Jan Rozman - ples
Luka Ropret - glasba

Aprilska Neforma bo ponovno del tematskega sklopa Nova srečanja (Match making), ki je namenjen poligonu za preizkušanje možnih sodelovanj ali kot korak k bolj poglobljenemu delu. Izbran ustvarjalec sam povabi sodelavce iz drugega področja, da skupaj preizkusijo določeno idejo oziroma princip dela, z namenom, da (morda) preidejo od splošnih tipajočih improvizacij v vsebinsko bolj določeno raziskovanje.
Jan Rozman, plesalec in koreograf, je k sodelovanju povabil glasbenika, vsestranskega strunarja Luko Ropreta. Protagonistoma niso tuji izzivi duo “igre”, znotraj katere se išče priložnost za interakcijo, ki je polna tveganih preobratov ter dostikrat nepredvidljivih situacij. Obeta se nam improvečernica številka 70, ki je ne gre zamuditi.

Jan Rozman (1991) deluje kot performer, koreograf, plesalec in improvizator med Ljubljano in Berlinom. V svoji umetniški praksi se ukvarja z objektno orientirano ontologijo, razširjenim pojmom telesnosti, materialno semiotiko, teksturami, vrzelmi, napakami in zmedo, ekologijo, domišljijo, (znanstveno) fantastiko in humorjem. Svoje delo usmerja v raziskavo in artikulacijo relevantnih uprizoritvenih izrazov za post-internetno/antropoceno obdobje. Šolal se je na Umetniški gimnaziji, oddelek za sodobni ples v Ljubljani, študiral koreografijo na Amsterdamski SNDO (AhK) in opravil magisterij na program Solo/ples/avtorstvo v okviru HZT (UdK) v Berlinu. Končal je tudi dodiplomski študij fizioterapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani (UL).

Luka Ropret, letnik 1978 se z glasbo ukvarja že od mladih let. Vešč je igranja na različna brenkala, akustična in elektrificirana, po izobrazbi pa je klasičen kitarist.Polje njegovega glasbenega ustvarjanja je široko in pisano; od nastopanja in snemanja z različnimi akustičnimi in elektrificiranimi glasbenimi skupinami, sodelovanja v projektih elektronske in improvizirane glasbe, skladanja in aranžiranja glasbe za scenske, plesne, gledališke, filmske in televizijske projekte do podajanja znanja mlajšim generacijam kot učitelj v glasbenih šolah. Njegovo umetniško udejstvovanje ga je do sedaj popeljalo po številnih odrih Slovenije, Balkana, Evrope ter Severne in Srednje Amerike. Azija, Južna Amerika in Avstralija ga še čakajo. Antarktika mogoče…

Follow us
and stay informed