Zavod Sploh
Confine apertoNapovednikArhivKritikaFotografija

Confine aperto

Confine aperto predstavlja nezamejen nabor glasbenih izrazov. Sooča raznovrstne prakse improvizacijskega in eksperimentalnega značaja.
Aktualnost in izvirnost v rokovanju z glasbeno materijo vključuje raziskave v razumevanju zvoka, vprašanja glasbene komunikacije, odpiranje tehnoloških potencialov. Tvegane in pogosto nepreverjene kombinacije zagotavljajo živost, naključnost, nepredvidljivost in odprtost.
Confine odpira prostor za glasbenice in glasbenike, ki so se pripravljeni spustiti v nepredvidljivo.

Confine_Beleženje - zapisi o preteklih prenovljenih dogodkih

Šele na prizorišču bodo izvedeli, s kom si bodo delili glasbeno izkušnjo.
Na slepi zmenek ne pridejo le glasbenice in glasbeniki, pač pa tudi občinstvo.
Confine aperto ni le koncert, je pogovor, okrogla miza, predavanje, srečanje, izmenjava, soočenje vseh prisotnih.

V letu 2020 se je 77 glasbenic in glasbenikov prijavilo na poziv.
Kurator Laszlo Juhasz je sestavil kombinacije in zasedbe, tako da je pomešal gostje in goste iz tujine in lokalne glasbenice in glasbenike.

Med leti 2005 in 2018 je cikel kuriral Tomaž Grom
Med leti 2018 in 2020 je cikel kuriral László Juhász.

Cikel Con/fine aperto smo z letom 2020 zaključili.

Seznam vseh preteklih koncertov Confine aperto


23.4.2019

Confine aperto: Gnigler, Voglsinger / Kepl, Derrick

Confine aperto – 23. 4. ob 21h – Galerija ŠKUC, Ljubljana


- Jakob Gnigler Jakob Gnigler – trobenta
- Stefan Voglsinger – trobenta

- Irene Kepl – violina
- Reuben Derrick – klarinet, saksofon

Jakob Gnigler (1989) je študiral jazz saksofon, kompozicijo in teorijo na zasebni univerzi Anton Bruckner v Linzu. Na Dunaju, kjer sedaj živi, je eden najaktivnejših mlajših saksofonistov na tamkajšnji impro-sceni. Kot skladatelj večinoma komponira za svojo skupino Gnigler, ki je bila decembra 2015 nagrajena z nagrado avstrijskih bank: Bawag P.S.K Next Generation Jazz. Intenzivno raziskuje interakcijo med improvizacijo in kompozicijo. Igra tudi z ansamblom Pneuma, P: y: g in z mnogimi drugimi avstrijskimi glasbeniki_cami. http://jakobgnigler.com/

Stefan Voglsinger (1986) je improvizator in performer, ki deluje na Dunaju. Na Kubi je študiral bobne, pedagogiko glasbe in gibanja ter zvok za filme. Voglsinger se posveča interdisciplinarnim eksperimentom, dela z zvokom in sliko, ustvarja predstave in avdiovizualne instalacije, ki vključujejo diy elektronska vezja.

Irene Kepl (1982), avstrijska violinistka in skladateljica, je obiskovala študij klasične violine in jazza v Linzu, sedaj živi in deluje na Dunaju. Še zlasti se posveča sodobni komponirani in svobodni improvizirani glasbi. Potem ko je leta 2012 v Celovcu osvojila drugo mesto na tekmovanju za nagrado Gustava Mahlerja, je postala prepoznavna na nacionalni ravni.
http://irenekepl.at

Reuben Derrick (1979) je odraščal v Christchurchu na Novi Zelandiji, kjer deluje kot klarinetist, saksofonist, improvizator, zvočni umetnik in skladatelj.
Aktiven je v novozelandskih in avstralskih raziskovalnih glasbenih skupnostih. V njegovem opusu najdemo tudi skladbe za jazz orkestre, manjše ansamble, improvizacijske skupine. Njegova elektroakustična dela se osredotočajo na okoljski zvok. Derrick sodeluje tudi z umetniki drugih kulturnih tradicij in disciplin, vključno s plesalci, slikarji, pesniki, kiparji in filmskimi ustvarjalci.
http://soundcloud.com/reubenderrick

Kritika

pokaži vse

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni