Zavod Sploh
Sluhodvod 2020NapovednikFotografijaVideo

Sluhodvod 2020

Nina Dragičević: ljubi me brzo

Delo je nastalo na podlagi literarnega teksta Nine Dragičević ljubi me brzo, objavljenega leta 2016 v literarni reviji Idiot.
Zasedba (v abecednem vrstnem redu): Nina Dragičević, Vid Drašler, Irena Tomažin Zagoričnik, Irena Yebuah Tiran

III. fragment, 3. 1. 2021, Španski borci
Izhodišče: odlomek iz ljubi me brzo – večkrat.
Tekst sicer lahko ima avtorico, a z vsako izvedbo, vsakim izrekanjem, vsakim zvočenjem vsakič proizvede tako novega avtorja kot novo delo.
Delo, ki je tvoje, ki je, ki ni tvoje, nikoli to delo.

II. fragment, 1. 11. 2020, eter Radia Študent, Odprti termin za kulturo
Radijska igra ljubi me brzo

I. fragment, 28. 9. 2020, Španski borci
Javna vaja
Koncept Sluhodvoda smo vzeli resno in tako v prvem dogodku odpiramo vrata v delovno-raziskovalni-razmišljevalni proces. Ljudje – spustili jih bomo na oder – se bodo lahko prosto gibali naokoli, prihajali, odhajali, mi pa se dobimo zato, da vadimo, diskutiramo itd.
Skratka, to ne bo koncert, vaja bo, s publiko se ne bomo obremenjevali.

V literarnem tekstu ljubi me brzo, ki je ena sama poved, dolga približno dvajset strani, se Nina Dragičević potopi v učinke akceleracije na misel sodobne ljubimke, njeno željo in beganje, radijska igra pa ozvoči tok misli, poslušalki skozi radijski aparat ničesar ne prenaša, pač pa sam aparat predstavlja skelet, v katerem misel poteka in se zvoči.

Poslušanja / pisanja:
ljubi me brzo - III. fragment
ljubi me brzo - radijska igra, II. fragment
Javna vaja - poročilo, I. fragment

10.5.2023

Sluhodvod: Görkem Özdemir, An imaginary landscape from the mediterranean riviera - music for cura bağlama and electronics

10. 5. 2023 ob 19h, Hupa Brajdič

V okviru RADART #14: Sonor(n)ost

𝐒𝐫𝐞𝐝𝐚, 𝟏𝟎. 𝐦𝐚𝐣 𝟐𝟎𝟐𝟑 – Hupa Brajdič + Cirkulacija 2
Mednarodni večer. Decentralizacija. Od Istanbula do Velenja.
𝐎𝐝 𝟏𝟗.𝟎𝟎 dalje – Görkem Özdemir, Ž, Mismo Nismo, Jazz Club Mezzoforte in Pinja Džazna. + Blaž Pavlica, Kolektivna enota KRČ ČRK

𝐏𝐨𝐧𝐞𝐝𝐞𝐥𝐣𝐞𝐤, 𝟖. 𝐦𝐚𝐣 𝟐𝟎𝟐𝟑 – eter RŠ
Oddaja R A D A R
𝐎𝐛 𝟐𝟑.𝟎𝟎 – Muanis Sinanović se pogovarja z Görkemom Özdemirjem.

Görkem Özdemir je v Ljubljani živeči meddisciplinarni umetnik, raziskovalec in kompozitor iz Istanbula. Njegov glasbeni pristop spaja tradicionalne, eksperimentalne, ambientalne in drone estetike ter se ukvarja s temami, ki jih navdihujejo vsakodnevni pogoji in unikatna čustvenost post-2000 ih. V bližnji prihodnosti želi izdati album ter ustvariti glasbene interakcije z razstavnimi, filmskimi, plesnimi in gledališkimi projekti.

Na Sonor(n)ostu v sodelovanju Sluhovoda in Radarta bo pripravil instrumentalni performans v živo z elektroniko in posnetki okolja. Premiera vsebuje unikaten pristop k lokalnim zvokom in ritmom iz Turčije, prav tako pa tudi čudaške elemente iz tradicij elektronskih glasb in zvoke iz urbanih domen.

Performans je sestavljen iz 15-20 minut dolge sekcije, ki bo ponovljena trikrat. Polimprovizirano dejanje s fiksnimi elementi bo povzeto tako, da bo zapolnilo čas ene ure.

V sodelovanju z Radiem Študent in Cirkulacijo 2.

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni