Zavod Sploh
ZvokotokNapovednikArhivKritikaFotografija

Zvokotok

cikel sodobne komponirane glasbe 

Zvokotok se posveča sodobni komponirani glasbi. Zanj je značilna raziskava kompozicijskih postopkov, pogosto v povezavi z glasbeno tehnologijo. Spodbuja in združuje samosvoje zvočne jezike, izvedbeno inovativnost in premeščanje sodobne kompozicije v nove prostorske in koncertne forme. 
Zvokotok povezuje prostore ustaljenega institucionalnega umetniškega delovanja s prostori dinamičnega delovanja nevladnih organizacij. Vzpostavlja neobremenjen prostor dialoga in presega umetno razmejitev med področji in prizorišči umetniškega delovanja.

Program v letu 2022 snuje Steven Loy.

Serija z naslovom Chiaroscuro predstavlja pet koncertov na temo svetlobe, tako v dobesednem smislu kot tudi metaforično: svetloba kot medij in posrednik zgodbe in čustev, svetloba kot znanje, svetloba kot intuicija, luč kot dobesedni in duhovni vodnik, svetloba kot optimizem ...

Izvajalci so člani ansambla Neofonía (ki ga sestavljajo domači glasbeniki s strastjo do nove glasbe) in gostujoča umetnica Małgorzata Walentynowicz, pianistka, specializirana za novo glasbo, ki živi/deluje v Gdánsku in Kölnu.


Program snovali:
2019 - Primož Trdan
2020 - Mauricio Valdés San Emeterio
2021 - Luka T. Zagoričnik

Primož Trdan: Komponirati šum, pred koncertom Black Page Orchestra, 15.5.2019

Seznam vseh Zvokotokov

29.9.2022

Zvokotok v CD: Črnogrla svetloba (Neofonía) - Klub Cankarjevega doma

Zvokotok v CD: Črnogrla svetloba, Klub Cankarjevega doma

Izvajalci: Neofonía, z elektroniko
Rebeka Pregelj, sopran 
Umetniški vodja in dirigent: Steven Loy 

Program: Urška Pompe, …and, after all…II za saksofon in tolkala
Pierre Jodlowski, Time & Money, za solo tolkala, zvočni posnetek in elektroniko  
Paul Clift, Elan vital, za flavto, klarinet, saksofon in klavir
Philippe Leroux, Voi Rex (Voir-Voie-Voix) za sopran, flavto, klarinet, klavir, tolkala, violino, violončelo in elektroniko

Spored predstavlja komorna dela priznanih evropskih skladateljev, kot sta Paul Clift in Pierre Jodlowski, novo skladba za saksofon in tolkala Urške Pompe ter osupljivo virtuozno in premišljujoče mejno delo za sopran, komorni ansambel in elektroniko Voi Rex Philippa Lerouxa.

Zvokotok v sodelovanju s Cankarjevim domom.

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni