Zavod Sploh
Oholo!NapovednikArhivFotografijaVideo

Oholo!

Oholo!

Andrej Fon – tenorski saksofon, klarinet
Jure Boršič – altovski saksofon, klarinet
Marko Jenič – violina
Andrej Boštjančič Ruda – kitara
Jošt Drašler – kontrabas
Tomaž Grom – kontrabas, elektronika
Vid Drašler – bobni

Oholo! je ena redkih zasedb, ki z lahkoto spoji različne oblike jazza in afriških godb in jih pretvori v abstrakten zvok svobodne improvizirane glasbe, z zvrhano mero ritma in groovea. Ognjena in energetska bomba.
V spremni besedi albuma Mnogobolje je Mario Batelić zapisal: “Swinganja ali pozibavanja ne gre iskati med ritmičnimi vzorci in nalezljivimi melodijami, ki si jih lahko požvižgavamo, kot je bilo pravilo pri starih big bandih, marveč v nenehno poskakujoči in preskakujoči, gibljivi strukturi večslojnih skladb, v katerih se melodijski in ritmični motivi prosto sprehajajo in odmevajo med veščimi člani septeta.
"Srž zasedbe Oholo! je vsekakor v čisti ljubezni do špila in v razigravanju nastalih muzik. Pri tem se ne da preslišati, da gredo fantje v svojem početju v širino in globino, in to brez rezerve do konca, v velikem loku pa se izognejo tudi reciklaži impro zgodovine. V najboljšem primeru reciklirajo le sami sebe, a pri tem ostajajo samosvoja, avtohtona in progresivna enota."
Gregor Bauman za Odzven

"Sama inštrumentalna formula srednje velike zasedbe Oholo! vsekakor deluje izrazito zanimivo. Nastavek dveh saksofonov v dvoglasju lahko vsaj vznemirja potencial orkestrskega zvena in prav tako nastavek treh godal vsebuje možnost harmonično plastene godalne polifonije, kar na poden ritem sekcije razpete med kontrabase, bobne in seveda aranžmajsko vlogo kitarista razpre pošteno mero potenciala srednje do velike jazzovske zasedbe, ki lahko zazveni polno, skoraj bigbendovsko."
Žiga Pucelj za Radio Študent


kontakt: brigita.gracner@gmail.com

Fotografija

12.7. - 16.7.2200

OHOLO! turneja 2022

OHOLO! turneja

12. 7.  Rhiz, Dunaj, Avstrija
s podporo: SKICA - Slovenski kulturno-informacijski center v Avstriji
FB Event: https://www.facebook.com/events/3221917954708440/

13. 7. Klubu Punctum, Praga, Češka

14. 7. Cyrk pod zielonym księżycem, Lodz, Poljska

15. 7. Jazz Jantar Festival, Gdansk

16. 7. Ponava Cafe, Brno, Češka

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni