Zavod Sploh

Kaja Lorenci

Kaja Lorenci_foto: Matjaž Rušt
Kaja Lorenci_foto: Matjaž Rušt
plesalka, koreografinja, plesna pedagoginja

Kaja (Valenti) Lorenci, rojena leta 1981 v Mariboru, je leta 2006 diplomirala na Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD). Po končanem študiju je kot plesalka sodelovala v predstavah Andreje Rauch Podrzavnik, Mateje Bučar, Gregorja Luštka in Rosane Hribar, Madeleine Karlsson in Aleksandre Stratimirović, Shimrit Golan, Katje Legin, Nataše Berce, Karmine Šilec (Carmina Slovenica), Vite Osojnik ter Mihe Nemca.
Z avtorsko predstavo Zven telesne tišine (2011) je v sodelovanju z Ivanom Mijačevićem začela razvijati svojevrstno metodo ustvarjalnega dela in pristopa h gibu. Leta 2016 je nastala njena druga celovečerna avtorska predstava Morda na videz kdaj kot vsi ljudje s petimi plesalci, leta 2018 pa avtorska predstava Tristanov akord ali sladki poslej.
Več let je poučevala sodobno plesno tehniko na SVŠGL umetniški gimnaziji, trenutno pa na AGRFT opravlja magistrski študij iz Umetnosti giba.
Leta 2017 je prejela Nagrado Ksenije Hribar v kategoriji “perspektivna koreografinja”, ki jo podeljuje Društvo za sodobni ples Slovenije.
Od leta 2019 kurira serijo Neforma.

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni