Nina Fajdiga

photo: Peggy Jarrell Kaplan
photo: Peggy Jarrell Kaplan
Koreografinja in performerka Nina Fajdiga (1979, Ljubljana), je leta 2007 diplomirala na The Theaterschool, School for New Dance Development (SNDO) v Amsterdamu. V letu 2006 je za solo koreografijo “Debris” na ITS (International Theatre School) festivalu dobila nagrado za mlado talentirano koreografinjo.

Njena koreografska dela (Freedoll, Debris, Sugar Rush, About Nina Simone, … and call me Antonia) so bila finančno podprta s straini Evropske kulturne fundacije ECF, Ministrstva za kulturo v Sloveniji, Mestne občine Ljubljana, producirana in koproducirana s strain evropskih produkcijskih hiš (DWA Amsterdam, Huis an de Werf Utrecht, La Caldera Barcelona, Tanzhaus Zurich…) ter uprizorjena na različnih internacionalnih plesnih festivalih.

Nina je certificirana pedagoginja plesnih tehnik Flying Low in Passing through, ki ju je razvil David Zambrano, s katerim je sodelovala in gostovala več kot 10 let v predstavi Soul Project. Redno poučuje na Ljubljanski Umetniški gimnaziji za sodobni ples in v drugih plesnih institucijah in akademijah po evropi (En Knap, Ljubljana; The Place, London; Royal Dance Academy, Glasgow...)

Poleg kreiranja v plesni odrski produkciji, koreografira tudi v slovenskih dramskih gledališčih ter TV reklame.
Trenutno sodeluje s koreografinjo Clarice Lima na projektu Bosque/Woods, ki je podprt s strani evropske zveze Big Pulse Dance Alliance.

V letu 2023 v okviru Zavoda Sploh kurira cikel (Ne)forma.

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni