Zavod Sploh

Ana Kravanja

foto: Nada Žgank
foto: Nada Žgank
Ana Kravanja deluje v glasbeni skupini Širom, kjer igra na množico tradicionalnih, klasičnih in lastnoročno narejenih glasbil.
Avtorsko glasbo ustvarja za gledališke predstave, filme, animacije, pripovedovanja, poezijo, ples in vizualne performanse. Zasnovala je projekt Glacies, pri katerem glasbeniki igrajo na hladilniške police. Med letoma 2012 in 2016 sta v duu Najoua s Samom Kutinom ustvarjala glasbo za štirinajst kalimb in posnela dve plošči. Je ena desetina Olfamoštva.

Kot improvizatorka na violini je sodelovala s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, plesalci in vizualnimi umetniki: Samo Kutin, Tomaž Grom, Irena Tomažin, Vid & Jošt Drašler, Andrej Fon, Tijana Stanković, Noid, Matija Schellander, Aleksandar Škorić, Henrik Olsson, Susanna Gartmayer, Raphael Roginski, Ryuzo Fukuhara, Lotus Edde Khouri ...

Sooblikovala je kar nekaj dogodkov znotraj projektov Zavoda Sploh, tj. v kontekstu serij Confine aperto, Zvokotok in Neforma, javnih predstavitev RR, mednarodnih gostovanji in festivala Neposlušno. Njen prispevek lahko slišimo tudi na zgoščenki Neposlušno, ki je leta 2011 izšla pri založbi Sploh v koprodukciji z L'innomable. Njen posnetek solističnega koncerta pa je vključen v kolekcijo iMštrument.

Kontakt: ana.kravanja(at)gmail(.)com


Video:
Najoua
Širom
Olfamoštvo

Intervju za Centralala: Od glasbe sem lahko zadeta

 

 

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni