Zavod Sploh

Tao G. Vrhovec Sambolec

Dirty Ear_Neposlušno 2015
Dirty Ear_Neposlušno 2015
Tao G. Vrhovec Sambolec je v Amsterdamu živeči umetnik in glasbenik, ki v svojih delih raziskuje zvok, nove medije, interakcije v realnem času in vprašanja sodobne mediacije v odnosu do občutka (telesne) prisotnosti. V zadnjem času v središče svojih prostorskih in zvočnih instalacij, performansov in intervencij pstavlja (ne)posredovane zvočne dogodke, ki na afektivni ravni prikličejo človeško telesno prisotnost, medtem ko signalizirajo njeno fizično odsotnost.

Njegov umetniški opus obsega interdisciplinarne instalacije, instalacije mešanih medijev, zvočne intervencije in elektroakustično glasbo. Tao je bil med leti 2013 in 2016 raziskovalec na Akademiji za umetnost in oblikovanje v Bergnu na Norveškem, kjer je doktoriral.

Z Zavodom Sploh sodeluje od njegovih začetkov; soustvaril je štiri zgoščenke založbe Sploh: Dvojnik (1999), Tilt (2006) in Udarnik (2010) in Neposlušno (2012). V zadnjih letih je dejaven še zlasti kot avtor večmedijskih projektov Surface Studies, Ritmi prisotnosti in Brati branje.

Spletna stran: www.taogvs.org

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni