Zavod Sploh

Vid Drašler

Vid Drašler_foto: Erin Mckinney
Vid Drašler_foto: Erin Mckinney
Vid Drašler je iz Bistrice ob Sotli, kjer je deloval v jazz-rockovskem Zmajevem repu in zasedbi Malik. Z zasedbo Balžalorsky – Drašler so ustvarili presežek na domači jazzovski sceni. Enako senzibilno bobna v šansonski Orkestradi. Naslednji vrhunec je dosegel s triom Drašler – Karlovčec – Drašler, v katerem hrupnejša improvizacija nikakor ne pomeni manjše jasnosti. Trenutno pa je aktiven v zasedbah TiTiTi in Oholo!

Sodeloval je tudi v nekaj gledaliških projektih in s Kombom Zlatka Kaučiča, pri katerem je štiri leta študiral. Aktiven je tudi kot glasbeni pedagog in sooblikovalec glasbenih prireditev na Vrhniki ter motor improvizatorske delavnice prav tam.

Sodeloval je še z glasbeniki, kot so: Zlatko Kaučič, Vitja Balžalorsky, Jošt Drašler, Marko Karlovčec, Andrej Boštjančič, Andrej Fon, Tomaž Grom, Cene Resnik, Kaja Draksler, Mario Rechtern, Linda Sharrock, Petr Zelenka, Samo Kutin, Tao G. Vrhovec Sambolec ...

V okviru programa Zavoda Sploh sodeluje kot kurator glasbenega dela programskega sklopa (Ne)forma (2022), svoje delo pa je večkrat predstavil na koncertih Confine aperto, Zvokotok, Sonce in sončice po vsem svetu, javnih predstavitvah RR, na mednarodnih gostovanjih, plesno-glasbeni seriji improvizacij Neforma, na festivalu Neposlušno in na zgoščenki Neposlušno. S posnetkom solističnega koncerta sodeluje pri projektu iMštrument. Pri založbi Sploh je izdal izvrsten solistični prvenec z naslovom Kramljanja, z zasedbo Trojnik zgoščenko Moje uho ima ostre roboveStir z zasedbo Drašler/Karlovčec/Drašler, V kulturnem domu z angleškim klarinetistom Tomom Jacksonom, Mnogobolje z zasedbo Oholo! in Štafelaj s triom TiTiTi.

Video:
Solo bobni – Rojišče, Vrhnika
Tom Jackson in Vid Drašler – galerija Kapelica, Ljubljana
Drašler/Karlovčec/Drašler – Elektrika, Pančevo
Trojnik – Album trailer

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni