Zavod Sploh
Teja Reba: Moje deloNapovednikArhiv

Teja Reba: Moje delo

Izjava v trajanju

V okviru projekta Na delo! (Loup Abramovici, Tomaž Grom, Teja Reba, Špela Trošt)

Sodelujejo: Qëndresë Deda, Sara Štorgel, Živa Ravbar
Zahvala: Dana Terzić

Produkcija: Teja Reba, samozaposlena v kulturi
Koprodukcija: Zavod Sploh
Partner: Moderna galerija
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS
 
29. 1. 2023, Muzej sodobne umetnosti Metelkova
 
“Jezik je tisti, ki govori, ne avtor.” (Barthes)
“Za avtorja velja tisti, katerega ime, psevdonim ali znak je na običajen način naveden na delu ali pri objavi dela, dokler se ne dokaže nasprotno.” (Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah)

Na delo! (2022–2023) se ukvarja s problemom dela. Preko različnih umetniških situacij, ki so postavljene v specifična okolja nas nagovarja k razmisleku o tem, kaj je smisel in vrednost dela, na kakšne načine delo doživljamo v vsakdanjem življenju in kako je na delu umetnost. Umetniška dela so zato v prvem poglavju (2022) kontekstualno umeščena na tiste lokacije, ki v družbi igrajo tvorno vlogo pri oblikovanju politik na področju dela, bolj specifično pri oblikovanju strategij na področju dela v kulturi, v javne servise, ki odgovarja na težave z delom, v institucije, ki izobražuje prihajajočo delovno silo, in v prostore, ki skrbijo za sodobne prakse na področju umetnosti. Tovrstna prostorska in časovna umeščenost del, namenjenih (p)ogledu tako zaposlenih v institucijah kot povabljenim in naključnim obiskovalkam, želi razširiti polje vidnosti umetniškega dela in njegove recepcije. V drugem poglavju (2023) bodo umetniška dela v celoti predstavljena v razstavnem in gledališkem formatu.

18.5.2024

Na delo!, Kulturni inkubator, Maribor

NA DELO!
SOBOTA, 18.5.2024, ob 19:00
Kulturni inkubator (Koroška cesta 18)

Teja Reba, Špela Trošt, Tomaž Grom, Loup Abramovici, Lana Zdravković & gostje

“Delo je živi, obliko dajajoči ogenj, ki oblikuje vzorec; je minljivost stvari, njihova začasnost, kot njihova preobrazba z živim časom.” (Marx)

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni