Zavod Sploh
NeformaArhivKritikaFotografijaVideo

Neforma

Neforma, serija glasbeno-performativnih improvizacij, je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri. 
Tematski sklopi, ki se izmenično pojavljajo v obdobju 2018-2021, so:

Dialogi, Ponovno v živo – rekonstrukcija, Nova srečanja, Element presenečenja.

Od leta 2010 do 2014 sta cikel kurirala Špela Trošt in Tomaž Grom.
Od leta 2015 do 2018 sta cikel kurirala Katja Legin in Jošt Drašler.
Leta 2019 sta cikel kurirala Kaja Lorenci in Jošt Drašler.
Leta 2020 sta cikel kurirala Tina Valentan in Jošt Drašler.
Leta 2021 cikel kurirata Suzana Koncut in Andrej Fon.

Od leta 2020 je Neforma del platforme Neodvisni.

Neforma_Beleženje

Seznam Neform

12.4.2019

Neforma: Jan Rozman in Luka Ropret

Neforma, 12.4. ob 20h v Španskih borcih

Jan Rozman - ples
Luka Ropret - glasba

Aprilska Neforma bo ponovno del tematskega sklopa Nova srečanja (Match making), ki je namenjen poligonu za preizkušanje možnih sodelovanj ali kot korak k bolj poglobljenemu delu. Izbran ustvarjalec sam povabi sodelavce iz drugega področja, da skupaj preizkusijo določeno idejo oziroma princip dela, z namenom, da (morda) preidejo od splošnih tipajočih improvizacij v vsebinsko bolj določeno raziskovanje.
Jan Rozman, plesalec in koreograf, je k sodelovanju povabil glasbenika, vsestranskega strunarja Luko Ropreta. Protagonistoma niso tuji izzivi duo “igre”, znotraj katere se išče priložnost za interakcijo, ki je polna tveganih preobratov ter dostikrat nepredvidljivih situacij. Obeta se nam improvečernica številka 70, ki je ne gre zamuditi.

Jan Rozman (1991) deluje kot performer, koreograf, plesalec in improvizator med Ljubljano in Berlinom. V svoji umetniški praksi se ukvarja z objektno orientirano ontologijo, razširjenim pojmom telesnosti, materialno semiotiko, teksturami, vrzelmi, napakami in zmedo, ekologijo, domišljijo, (znanstveno) fantastiko in humorjem. Svoje delo usmerja v raziskavo in artikulacijo relevantnih uprizoritvenih izrazov za post-internetno/antropoceno obdobje. Šolal se je na Umetniški gimnaziji, oddelek za sodobni ples v Ljubljani, študiral koreografijo na Amsterdamski SNDO (AhK) in opravil magisterij na program Solo/ples/avtorstvo v okviru HZT (UdK) v Berlinu. Končal je tudi dodiplomski študij fizioterapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani (UL).

Luka Ropret, letnik 1978 se z glasbo ukvarja že od mladih let. Vešč je igranja na različna brenkala, akustična in elektrificirana, po izobrazbi pa je klasičen kitarist.Polje njegovega glasbenega ustvarjanja je široko in pisano; od nastopanja in snemanja z različnimi akustičnimi in elektrificiranimi glasbenimi skupinami, sodelovanja v projektih elektronske in improvizirane glasbe, skladanja in aranžiranja glasbe za scenske, plesne, gledališke, filmske in televizijske projekte do podajanja znanja mlajšim generacijam kot učitelj v glasbenih šolah. Njegovo umetniško udejstvovanje ga je do sedaj popeljalo po številnih odrih Slovenije, Balkana, Evrope ter Severne in Srednje Amerike. Azija, Južna Amerika in Avstralija ga še čakajo. Antarktika mogoče…

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni