Zavod Sploh
NeformaArhivKritikaFotografijaVideo

Neforma

Neforma, serija izvedbenih improvizacij, povezuje dva medija, oziroma ustvarjalce iz dveh umetnostnih zvrsti, glasbenike, ki se na poseben način ukvarjajo z zvočnostjo, in izvajalce, katerih glavno orodje je njihovo telo; neguje in omogoča razvoj improvizacije kot prakse in odrskega dogodka; je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri.

V letu 2024 cikel snujeta Nataša Živković in Samo Kutin.

Če ne želimo, da Neforma sama po sebi postane oblika, moramo sodelujočim umetnikom odpreti možnost, da predlagajo in preizkusijo svoje konceptualne parametre. Poleg plesalcev in glasbenikov Neforma k razmišljanju o improvizaciji vabi tudi pisce. Ideja je predstaviti ljudi, ki imajo poseben pristop do odra in umetnosti na splošno. S tem ko jih pripeljemo na ozemlje živega dogodka, verjamemo, da bi to lahko odprlo ustvarjalne izkušnje za vse udeležence Neforme, tudi za občinstvo samo. Neforma vabi umetnike kot goste in obenem kot gostitelje. Odločijo se lahko spremeniti protokole, predlagati različne načine sodelovanja z občinstvom in celo lokacijo in format svoje improvizacije.

Pretekli dogodki

Zapisi o izvedbah
Programski sodelavci

2024 Nataša Živković in Samo Kutin
2023 Nina Fajdiga in Andrej Fon
2022 Loup Abramovici in Vid Drašler
2021 Suzana Koncut in Andrej Fon
2020 Tina Valentan in Jošt Drašler
2019 Kaja Lorenci in Jošt Drašler
2015 do 2018 Katja Legin in Jošt Drašler
2010 do 2014 Špela Trošt in Tomaž Grom

26.5.2019

Neforma #71: Kaja Janjić, Veronika Valdez, Vid Drašler, Marko Lasič

Neforma #71, 26.5. ob 20h v Španskih borcih

Ples: Kaja Janjić, Veronika Valdez
Glasba: Vid Drašler, Marko Lasič

V zadnji ediciji te sezone Neforma sopostavlja dva dueta, preizkuša izmenjavo znotraj glasbeno plesnega kvarteta. Plesalki Veronika Valdes in Kaja Janjić ter bobnarja in tolkalista Vid Drašler in Marko Lasić bodo svoje prvo kreativno spoznavanje odkrivali in razkrivali skupaj z nami, pred nami. Z improvizatorji bomo priče naelektreni potencialnosti, umeščeni »in medias res«, kjer je/bo tisto, kar se uresniči, enako dragoceno kot tisto, kar se ne (bo).

Kuratorka plesnega programa: Kaja Lorenci
Kurator glasbenega programa: Jošt Drašler

Arhiv

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni