Zavod Sploh
NeformaArhivKritikaFotografijaVideo

Neforma

Neforma, serija izvedbenih improvizacij, povezuje dva medija, oziroma ustvarjalce iz dveh umetnostnih zvrsti, glasbenike, ki se na poseben način ukvarjajo z zvočnostjo, in izvajalce, katerih glavno orodje je njihovo telo; neguje in omogoča razvoj improvizacije kot prakse in odrskega dogodka; je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri.

V letu 2024 cikel snujeta Nataša Živković in Samo Kutin.

Če ne želimo, da Neforma sama po sebi postane oblika, moramo sodelujočim umetnikom odpreti možnost, da predlagajo in preizkusijo svoje konceptualne parametre. Poleg plesalcev in glasbenikov Neforma k razmišljanju o improvizaciji vabi tudi pisce. Ideja je predstaviti ljudi, ki imajo poseben pristop do odra in umetnosti na splošno. S tem ko jih pripeljemo na ozemlje živega dogodka, verjamemo, da bi to lahko odprlo ustvarjalne izkušnje za vse udeležence Neforme, tudi za občinstvo samo. Neforma vabi umetnike kot goste in obenem kot gostitelje. Odločijo se lahko spremeniti protokole, predlagati različne načine sodelovanja z občinstvom in celo lokacijo in format svoje improvizacije.

Pretekli dogodki

Zapisi o izvedbah
Programski sodelavci

2024 Nataša Živković in Samo Kutin
2023 Nina Fajdiga in Andrej Fon
2022 Loup Abramovici in Vid Drašler
2021 Suzana Koncut in Andrej Fon
2020 Tina Valentan in Jošt Drašler
2019 Kaja Lorenci in Jošt Drašler
2015 do 2018 Katja Legin in Jošt Drašler
2010 do 2014 Špela Trošt in Tomaž Grom

23.8.2019

Neforma #72: Kristina Aleksova, Ina Puntar - Bazen, Vrhnika

Neforma #72 ob 20h na vrhniškem bazenu

Kristina Aleksova - ples
Ina Puntar - glas(ba)

Na tokratni ediciji Neforme se bosta predstavili dve mladi ustvarjalki s področja glasbe in plesa, ki bosta skušali v improvizirano performativnem kontekstu "izkoriščati" akustično - prostorske karakteristike vrhniškega bazena. Ker serialka po dolgem času gostuje izven odra Španskih borcev, nam dialog med nastopajočima kot na dlani ponuja cel kup vprašanj. Kako sprememba prostora vpliva na improvizacijo? Kako sprememba produkcijskih pogojev vpliva na rezultat in kvaliteto dela? ... Vabljeni!

Neforma, serija glasbeno-plesnih improvizacij Zavoda Sploh, je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri.

Arhiv

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni