Zavod Sploh
(Ne)formaArhivKritikaFotografijaVideo

(Ne)forma

(Ne)forma, serija izvedbenih improvizacij, povezuje dva medija, oziroma ustvarjalce iz dveh umetnostnih zvrsti, glasbenike, ki se na poseben način ukvarjajo z zvočnostjo, in izvajalce, katerih glavno orodje je njihovo telo; neguje in omogoča razvoj improvizacije kot prakse in odrskega dogodka; je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri.

V letu 2023 cikel snujeta Nina Fajdiga in Andrej Fon.

Če ne želimo, da (Ne)forma sama po sebi postane oblika, moramo sodelujočim umetnikom odpreti možnost, da predlagajo in preizkusijo svoje konceptualne parametre. Poleg plesalcev in glasbenikov bo (Ne)forma k skupnemu razmišljanju o improvizaciji povabila tudi režiserje performansov, pisce ali pesnike. Ideja je predstaviti ljudi, ki imajo poseben pristop do odra in umetnosti na splošno. S tem ko jih pripeljemo na ozemlje živega dogodka, verjamemo, da bi to lahko odprlo ustvarjalne izkušnje za vse udeležence (Ne)forme, tudi za občinstvo samo. Če je (Ne)forma do zdaj vabila umetnike kot goste, novi cikel vabi umetnike kot gostitelje. Odločijo se lahko spremeniti protokole, predlagati različne načine sodelovanja z občinstvom in celo lokacijo in format svoje improvizacije.

Cikel snovali
2010 do 2014 - Špela Trošt in Tomaž Grom
2015 do 2018 - Katja Legin in Jošt Drašler
2019 - Kaja Lorenci in Jošt Drašler
2020 -Tina Valentan in Jošt Drašler
2021 - Suzana Koncut in Andrej Fon
2022 - Loup Abramovici in Vid Drašler

18.10.2019

Neforma #75: Katja Legin, Jurij Konjar, Kaučič - LG Maribor

18.10. Neforma #75 - Lutkovno gledališče Maribor

Ples: Jurij Konjar, Katja Legin
Glasba: Zlatko Kaučič

Tokratna Neforma se bo odvila v času Boršnikovega srečanja v Mariboru, v navezavi s projektom Shifting Baselines. Čim bolj tukaj in zdaj, prisotni, prisebni, sprejemajoči, odzivni, igrivi, odločni, nevedoči, odkrivajoči, ustvarjalni bodo skušali biti, z zvokom legendarni Zlatko Kaučič (o katerem zapišeš le to ali pa popišeš več strani) in v gibanju Jurij Konjar (morda edini slovenski plesalec, ki se že leta kontinuirano in na dnevni bazi ukvarja z improvizacijo) in Katja Legin.

Arhiv

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni