Zavod Sploh
(Ne)formaArhivKritikaFotografijaVideo

(Ne)forma

(Ne)forma, serija izvedbenih improvizacij, povezuje dva medija, oziroma ustvarjalce iz dveh umetnostnih zvrsti, glasbenike, ki se na poseben način ukvarjajo z zvočnostjo, in izvajalce, katerih glavno orodje je njihovo telo; neguje in omogoča razvoj improvizacije kot prakse in odrskega dogodka; je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri.

V letu 2023 cikel snujeta Nina Fajdiga in Andrej Fon.

Če ne želimo, da (Ne)forma sama po sebi postane oblika, moramo sodelujočim umetnikom odpreti možnost, da predlagajo in preizkusijo svoje konceptualne parametre. Poleg plesalcev in glasbenikov bo (Ne)forma k skupnemu razmišljanju o improvizaciji povabila tudi režiserje performansov, pisce ali pesnike. Ideja je predstaviti ljudi, ki imajo poseben pristop do odra in umetnosti na splošno. S tem ko jih pripeljemo na ozemlje živega dogodka, verjamemo, da bi to lahko odprlo ustvarjalne izkušnje za vse udeležence (Ne)forme, tudi za občinstvo samo. Če je (Ne)forma do zdaj vabila umetnike kot goste, novi cikel vabi umetnike kot gostitelje. Odločijo se lahko spremeniti protokole, predlagati različne načine sodelovanja z občinstvom in celo lokacijo in format svoje improvizacije.

Cikel snovali
2010 do 2014 - Špela Trošt in Tomaž Grom
2015 do 2018 - Katja Legin in Jošt Drašler
2019 - Kaja Lorenci in Jošt Drašler
2020 -Tina Valentan in Jošt Drašler
2021 - Suzana Koncut in Andrej Fon
2022 - Loup Abramovici in Vid Drašler

6.9.2020

Neforma #82: Parl

Nedelja, 6. september ob 20h, Španski borci

V sklopu tokratne Neforme se bodo domačim glasbenikom pridružili udeleženci letošnje edicije mednarodnega projekta PARL (Performance Art Research Ljubljana) za raziskave sodobnih scenskih umetnosti, ki poteka med 30. avgustom in 9. septembrom na različnih lokacijah po Ljubljani. Letošnji izbranci PARLa so ameriška performerka Gina Bonati, nemška koreografinja in vokalistka Jule Flierl, angleški gledališki ustvarjalec Tom Bailey, italijanska gledališka skupina mladih raziskovalcev in znanstvenih komunikatorjev Topi da laboratorio ter slovenski igralec in performer Vito Weis. Na odru se jim bodo pridružili domači glasbeniki, bobnar Marjan Stanić, kontrabasist Tomaž Grom, saksofonist Andrej Fon in vokalistka Irena Z. Tomažin.

http://www.sploh.si/si/uprizoritve/uprizoritveni-cikli/neforma

https://www.parl.si/

Arhiv

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni