Zavod Sploh
(Ne)formaArhivKritikaFotografijaVideo

(Ne)forma

Neforma, serija izvedbenih improvizacij, povezuje dva medija, oziroma ustvarjalce iz dveh umetnostnih zvrsti, glasbenike, ki se na poseben način ukvarjajo z zvočnostjo, in izvajalce, katerih glavno orodje je njihovo telo; neguje in omogoča razvoj improvizacije kot prakse in odrskega dogodka; je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri.

V letu 2024 cikel snujeta Nataša Živković in Samo Kutin.

Če ne želimo, da Neforma sama po sebi postane oblika, moramo sodelujočim umetnikom odpreti možnost, da predlagajo in preizkusijo svoje konceptualne parametre. Poleg plesalcev in glasbenikov Neforma k razmišljanju o improvizaciji vabi tudi pisce. Ideja je predstaviti ljudi, ki imajo poseben pristop do odra in umetnosti na splošno. S tem ko jih pripeljemo na ozemlje živega dogodka, verjamemo, da bi to lahko odprlo ustvarjalne izkušnje za vse udeležence Neforme, tudi za občinstvo samo. Neforma vabi umetnike kot goste in obenem kot gostitelje. Odločijo se lahko spremeniti protokole, predlagati različne načine sodelovanja z občinstvom in celo lokacijo in format svoje improvizacije.

Pretekli dogodki

Zapisi o izvedbah
Programski sodelavci

2024 Nataša Živković in Samo Kutin
2023 Nina Fajdiga in Andrej Fon
2022 Loup Abramovici in Vid Drašler
2021 Suzana Koncut in Andrej Fon
2020 Tina Valentan in Jošt Drašler
2019 Kaja Lorenci in Jošt Drašler
2015 do 2018 Katja Legin in Jošt Drašler
2010 do 2014 Špela Trošt in Tomaž Grom

6.9.2020

Neforma #82: Parl

Nedelja, 6. september ob 20h, Španski borci

V sklopu tokratne Neforme se bodo domačim glasbenikom pridružili udeleženci letošnje edicije mednarodnega projekta PARL (Performance Art Research Ljubljana) za raziskave sodobnih scenskih umetnosti, ki poteka med 30. avgustom in 9. septembrom na različnih lokacijah po Ljubljani. Letošnji izbranci PARLa so ameriška performerka Gina Bonati, nemška koreografinja in vokalistka Jule Flierl, angleški gledališki ustvarjalec Tom Bailey, italijanska gledališka skupina mladih raziskovalcev in znanstvenih komunikatorjev Topi da laboratorio ter slovenski igralec in performer Vito Weis. Na odru se jim bodo pridružili domači glasbeniki, bobnar Marjan Stanić, kontrabasist Tomaž Grom, saksofonist Andrej Fon in vokalistka Irena Z. Tomažin.

http://www.sploh.si/si/uprizoritve/uprizoritveni-cikli/neforma

https://www.parl.si/

Arhiv

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni