Zavod Sploh
(Ne)formaArhivKritikaFotografijaVideo

(Ne)forma

(Ne)forma, serija izvedbenih improvizacij, povezuje dva medija, oziroma ustvarjalce iz dveh umetnostnih zvrsti, glasbenike, ki se na poseben način ukvarjajo z zvočnostjo, in izvajalce, katerih glavno orodje je njihovo telo; neguje in omogoča razvoj improvizacije kot prakse in odrskega dogodka; je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri.

V letu 2023 cikel snujeta Nina Fajdiga in Andrej Fon.

Če ne želimo, da (Ne)forma sama po sebi postane oblika, moramo sodelujočim umetnikom odpreti možnost, da predlagajo in preizkusijo svoje konceptualne parametre. Poleg plesalcev in glasbenikov bo (Ne)forma k skupnemu razmišljanju o improvizaciji povabila tudi režiserje performansov, pisce ali pesnike. Ideja je predstaviti ljudi, ki imajo poseben pristop do odra in umetnosti na splošno. S tem ko jih pripeljemo na ozemlje živega dogodka, verjamemo, da bi to lahko odprlo ustvarjalne izkušnje za vse udeležence (Ne)forme, tudi za občinstvo samo. Če je (Ne)forma do zdaj vabila umetnike kot goste, novi cikel vabi umetnike kot gostitelje. Odločijo se lahko spremeniti protokole, predlagati različne načine sodelovanja z občinstvom in celo lokacijo in format svoje improvizacije.

Cikel snovali
2010 do 2014 - Špela Trošt in Tomaž Grom
2015 do 2018 - Katja Legin in Jošt Drašler
2019 - Kaja Lorenci in Jošt Drašler
2020 -Tina Valentan in Jošt Drašler
2021 - Suzana Koncut in Andrej Fon
2022 - Loup Abramovici in Vid Drašler

22.2.2022

(Ne)forma #91: Kristina Aleksova, Anita Wach, Mitja Lovše, Teja Bitenc in Anja Mejač + Mojca Zupančič, Tilen Kravos

22. 2. 2022 Španski borci ob 20:00

Sodelujejo
Članice in člani VN Lab: Kristina Aleksova, Anita Wach, Mitja Lovše, Teja Bitenc, Anja Mejač
Glasbenika: Mojca Zupančič in Tilen Kravos

Program za leto 2022 sta zasnovala Loup Abramovici in Vid Drašler.

VN Lab je laboratorij Vie Negative. Njene članice in člani so performerji, igralci, koreografi, plesalci, režiserji, ki jih druži želja po uprizarjanju in scenskem ustvarjanju. Na VN Labih se posvečajo raziskavi osebnega materiala in razlogom za uprizarjanje.
Na prvi letošnji Neformi se bodo lotili razjasnjevanja motivov v improvizaciji skupaj z glasbenikoma Mojco Zupančič in Tilnom Kravosom, s katerima prvič stopajo na oder.

Arhiv

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni