Zavod Sploh
(Ne)formaArhivKritikaFotografijaVideo

(Ne)forma

Neforma, serija izvedbenih improvizacij, povezuje dva medija, oziroma ustvarjalce iz dveh umetnostnih zvrsti, glasbenike, ki se na poseben način ukvarjajo z zvočnostjo, in izvajalce, katerih glavno orodje je njihovo telo; neguje in omogoča razvoj improvizacije kot prakse in odrskega dogodka; je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri.

V letu 2024 cikel snujeta Nataša Živković in Samo Kutin.

Če ne želimo, da Neforma sama po sebi postane oblika, moramo sodelujočim umetnikom odpreti možnost, da predlagajo in preizkusijo svoje konceptualne parametre. Poleg plesalcev in glasbenikov Neforma k razmišljanju o improvizaciji vabi tudi pisce. Ideja je predstaviti ljudi, ki imajo poseben pristop do odra in umetnosti na splošno. S tem ko jih pripeljemo na ozemlje živega dogodka, verjamemo, da bi to lahko odprlo ustvarjalne izkušnje za vse udeležence Neforme, tudi za občinstvo samo. Neforma vabi umetnike kot goste in obenem kot gostitelje. Odločijo se lahko spremeniti protokole, predlagati različne načine sodelovanja z občinstvom in celo lokacijo in format svoje improvizacije.

Pretekli dogodki

Zapisi o izvedbah
Programski sodelavci

2024 Nataša Živković in Samo Kutin
2023 Nina Fajdiga in Andrej Fon
2022 Loup Abramovici in Vid Drašler
2021 Suzana Koncut in Andrej Fon
2020 Tina Valentan in Jošt Drašler
2019 Kaja Lorenci in Jošt Drašler
2015 do 2018 Katja Legin in Jošt Drašler
2010 do 2014 Špela Trošt in Tomaž Grom

28.8.2022

(Ne)forma #95 v sklopu PARL-a

PARL: (Ne)forma #95
28. AVGUST 2022 / 20:00
Nova pošta, Ljubljana

Performerji/Performers: Chiara Alissa Estivariz Lopez, Jasna Jasna Žmak, Junya Ishii, Lewis Major, Luka Piletič, Morana Novosel
Glasbenika/Musicians: Vid Drašler, Tom Jackson
***
At this edition of (Ne)forma in the production of Zavod Sploh the participants of PARL – Performance Art Research Ljubljana will join the musicions on the stage of Španski borci. More about the PARL participants on www.parl.si
***
V sklopu tokratne (Ne)forme v produkciji Zavoda Sploh se bodo glasbenikoma Vidu Drašlerju (bobni) in Tomu Jacksonu (klarinet) pridružili udeleženci letošnje edicije mednarodnega projekta PARL - Performance Art Research Ljubljana za raziskave sodobnih scenskih umetnosti, ki poteka med 22. in 31. avgustom na različnih lokacijah po Ljubljani. Letošnji PARL udeleženci: Chiara Alissa Estivariz Lopez, ki živi in ustvarja na Finskem, s Hrvaške prihajata dramaturginja Jasna Jasna Žmak in gledališka režiserka Morana Novosel, igralec, performer in producent Junya Ishii z Japonske, avstralski plesalec in režiser Lewis Major ter domači gledališki ustvarjalec in igralec Luka Piletič.
Neforma, serija glasbeno-performativnih improvizacij, je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri.
V letu 2022 cikel snujeta Loup Abramovici in Vid Drašler.

Produkcija: Zavod Sploh

Arhiv

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni