Zavod Sploh
Ventilator Napovednik

Ventilator

Avtorski cikel Ventilator omogoča štiri faze razvoja. Vsako leto ima možnost razvijanja svojega avtorskega potenciala izbrani avtor, avtorski tandem ali kolektiv, ki preči in povezuje glasbeno in uprizoritveno področje. Ventilator uvaja nove ustvarjalne pristope h glasbeno-plesno-performativnemu izražanju. Izpostavlja inovacije v razumevanju umetniškega dejanja, drugačna razmerja med strukturirano formo in improvizacijo, premišljen odnos s prostorom in publiko, nove metode proizvajanja performativnega. 

Sam naslov naslavlja prevetritev, ventiliranje, zračenje, pretočnost vsebin, tem, kombinacij, oblik, tehnik, načinov prisotnosti, modulov, avtorjev, izvajalcev, gest in zvočnosti. To pa omogoča izjemno kreativnost, izvirnost, odzivnost in odprtost v snovanju. Poskrbel bo za nepreverjene kombinacije avtorjev, izvajalcev, umetniških stilov, tehnik.


Ventilator 2018


31.12.2022

La Isla Bonita@Novo leto

PREMIERA: LA ISLA BONITA@NOVO LETO
31.12.2022 ob 22:00, Velika dvorana, Španski borci
V sodelovanju z Zavodom EN-KNAP in Španskimi borci
 
LA ISLA BONITA
Avtorica koncepta in scenarija uprizoritve: Varja Hrvatin
 
Avtorstvo, scenografija in kostumografija: Varja Hrvatin, Lina Akif, Leon Marič, Anja Romih, Vid Merlak, Simeon Perich
Izvedba: Leon Marič, Živa Selan, Lina Akif, Julija Pečnikar
Video in grafika: Anja Romih
Glasba: Vid Merlak (DVMIR) in Simeon Perich (SHAO)
Produkcija: Zavod Sploh in Via Negativa
 
Za udeležbo dogodka je nujna rezervacija mest na: spelca200@gmail.com
Vstop prost!
 
 
LA ISLA BONITA@NOVO LETO je sklepni glasbeno-uprizoritveni dogodek znotraj cikla Ventilator, sestavljen iz uprizoritve LA ISLA BONITA ter klubskega dogodka AFTER LA ISLA BONITA. Novo leto, kot dogodek in večer, ki predstavlja ultimativno kulminacijo »hajpa«, vzpostavlja koncept prelomnice velikih sprememb in determinirajočih učinkov. La isla bonita je konstrukt igre, ki se nikoli ne konča. Je igra, ki je ujeta v nenehno produciranje vsebin in preigravanje vprašanj pričakovanj, zaobljub, vražjeverja, rituala, žrtvovanja in (dis)utopije.
 
Cikel glasbeno-uprizoritvenih dogodkov La isla bonita je serija petih site-specific eksperimentov, ki v ospredje postavlja vprašanje »hajpa*« ter različnih strategij za njegovo vzpostavljanje. Vsebinsko se La isla bonita naslanja na nenehne izzive in pritiske (po)ustvarjanja vsebin ter njihovim potencialom za produciranje »hajpa«. Na kakšne vse načine se generira »hajp« in kakšna vsebina se za njim sploh skriva? Skozi različne strategije vmeščanja klubske glasbe v javne neizvedbene prostore, La isla bonita raziskuje moč in vlogo »hajpa« v doživljanju in vrednotenju vsebin, tako na socialnih omrežjih kot v kontekstu umetnosti.
*Hype se nanaša na pričakovanja, umetno ustvarjena okoli osebe ali izdelka, katerih promocijska kampanja in podoba sta bila zgrajena iz precenitve njihovih lastnosti.

Arhiv

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni