Zavod Sploh
Ventilator Napovednik

Ventilator

Avtorski cikel Ventilator omogoča štiri faze razvoja. Vsako leto ima možnost razvijanja svojega avtorskega potenciala izbrani avtor, avtorski tandem ali kolektiv, ki preči in povezuje glasbeno in uprizoritveno področje. Ventilator uvaja nove ustvarjalne pristope h glasbeno-plesno-performativnemu izražanju. Izpostavlja inovacije v razumevanju umetniškega dejanja, drugačna razmerja med strukturirano formo in improvizacijo, premišljen odnos s prostorom in publiko, nove metode proizvajanja performativnega. 

Sam naslov naslavlja prevetritev, ventiliranje, zračenje, pretočnost vsebin, tem, kombinacij, oblik, tehnik, načinov prisotnosti, modulov, avtorjev, izvajalcev, gest in zvočnosti. To pa omogoča izjemno kreativnost, izvirnost, odzivnost in odprtost v snovanju. Poskrbel bo za nepreverjene kombinacije avtorjev, izvajalcev, umetniških stilov, tehnik.


Ventilator 2018


29.1.2023

Ventilator: La Isla Bonita na zahtevo

LA ISLA BONITA NA ZAHTEVO
29.1.2023 ob 19:00
Zbirališče: Španski borci

HotSpot Vie Negative
 
Avtorica koncepta in scenarija uprizoritve: Varja Hrvatin
Avtorji: Varja Hrvatin, Leon Marič, Anja Romih, Vid Merlak, Julija Pečnikar, Simeon Perich, Živa Selan
Izvedba: Leon Marič, Živa Selan, Julija Pečnikar
Video: Anja Romih
Glasba: Vid Merlak (DVMIR) in Simeon Perich (SHAO)
Produkcija: Zavod Sploh in Via Negativa
 
Za udeležbo dogodka je nujna rezervacija mest na: spelca200@gmail.com
 
🏁🏁🏁 Vabljeni na ponovoletno dirkanje po otoku La isla bonita; odkrivanje skritih kotičkov, osamelih plaž in hajp zalivov. Z dirko pričenjamo ob 19h ter se podajamo na ogled nove sezone epizod Bonita resničnosti. Prinesite tople obleke, pametne telefone in veliko dobre volje. Dobrodošli, da dirkate z nami! 🏁🏁🏁
 
Cikel glasbeno-uprizoritvenih dogodkov La isla bonita je serija petih site-specific eksperimentov, ki v ospredje postavlja vprašanje »hajpa*« ter različnih strategij za njegovo vzpostavljanje. Vsebinsko se La isla bonita naslanja na nenehne izzive in pritiske (po)ustvarjanja vsebin ter njihovim potencialom za produciranje »hajpa«. Na kakšne vse načine se generira »hajp« in kakšna vsebina se za njim sploh skriva? Skozi različne strategije vmeščanja klubske glasbe v javne neizvedbene prostore, La isla bonita raziskuje moč in vlogo »hajpa« v doživljanju in vrednotenju vsebin, tako na socialnih omrežjih kot v kontekstu umetnosti.
 
*Hype se nanaša na pričakovanja, umetno ustvarjena okoli osebe ali izdelka, katerih promocijska kampanja in podoba sta bila zgrajena iz precenitve njihovih lastnosti.

Arhiv

Spremljajte nas
in ostanite obveščeni